Arhitect Baia Mare

Arhitect Baia Mare

Construirea unui imobil de la zero nu e nicicidecum o treaba usoara, dar in prezenta unui arhitect Baia Mare vei reusi sa dai viata oricarui tip de imobil, fie el un imobil adresat persoanelor fizice, fie celor juridice. 

Un arhitect detine toate cunostintele necesare pentru a putea proiecta si a restaura un imobil care corespunde intru totul nevoilor si dorintelor tale. 

De asemenea, tot arhitectul poate fi persoana de incredere care sa te ajute cu tot procesul de obtinere a avizelor si a autorizatiilor necesare, astfel incat buna functionare a imobilului si securitatea acestuia sa nu fie afectata. Asadar, in cele ce urmeaza dorim sa-ti facem o introducere vizavi de meseria de arhitect si privind serviciile la care poti apela. 

Cand avem nevoie de un arhitect?

Daca ai nevoie de un ajutor in ceea ce priveste proiectarea unei constructii, cat si renovarea sau consolidarea acesteia, un arhitect Baia Mare este omul potrivit la care sa apelezi. De asemenea, un birou de arhitectura in Baia Mare iti poate oferi intreg suportul pe parcursul proiectului de constructie, pana la finalizarea acesteia, dar se poate ocupa si de intreg procesul birocratic. 

Practic, apeland la un arhitect nu va mai trebui sa-ti faci griji de absolut nimic, pentru ca acesta se va ocupa de toate demersurile necesare astfel incat rezultatul sa fie cel la care ai visat, in timp util. 

Care este rolul unui arhitect?

Arhitectul este specialistul care intervine cu o viziune spatiala asupra unui teren astfel incat sa ofere toate recomandarile necesare in vederea ducerii serviciilor solicitate la bun sfarsit. Este in acelasi timp si un bun consilier si indrumator de proiect, dar si persoana care va participa in teren la proiectare si la supravegherea constructiei in toate fazele acesteia. Bineinteles, toate aceste servicii pe care le realizeaza un arhitect sunt optionale si pot fi adaptate in functie de bugetul si de nevoile solicitantilor.

Asadar, un arhitect in Baia Mare este expertul in care te poti increde ca sa-i oferi forma si utilitatea dorita unui imobil de la zero, dar si unui amplasament deja existent, fara a omite normele de siguranta obligatorii. 

birou Arhitectura Baia Mare

Care sunt principalele servicii oferite de un birou de arhitectura?

Acum ca te-ai familiarizat cu lucrurile care le poate indeplini un arhitect in Baia Mare, la fel de important este sa cunosti cu exactitate si serviciile pricipale pentru care te poti adresa unei institutii specializate de acest gen sau unui profesionist in domeniu.

Arhitectii detin in portofoliul de servicii trei categorii de servicii principale dupa cum urmeaza:

  • Proiectare si reproiectare – Serviciul de proiectare se reproiectare se adreseaza persoanelor juridice si celor fizice care-si doresc sa puna bazele unui imobil sau sa-l restructureze in functie de nevoi si preferinte. Astfel, pentru a putea oferi un randament sporit, arhitectul se ocupa in aceasta faza de elaborarea proiectului tehnic, dar si cu contributia efectiva si fizica la obtinerea rezultatului dorit. Sunt luate in considerare atat particularitatile terenului sau istoricul imobilului, cat si destinatia acestuia, aceste detalii avand rolul de a stabili care sunt materialele ideale de lucru necesare la constructia/consolidarea imobilului, timp de executie, costuri etc.
  • Autorizare si avizare – O cladire proaspat proiectata sau in proces de consolidare este un factor care va determina in mod direct calitatea vietii, a modului de lucru, dar implicit si durabilitatea, siguranta etc. Este imposibil sa poti demara un proces de constructie indiferent de simplitatea acestuia, fara a fi necesare o serie de documente specifice precum autorizatia de constructie, avize pentru amplasarea instalatiilor, certificat de urbanism etc. Un arhitect Baia Mare iti ia de pe umeri toate complicatiile aferente ce ar putea aparea pe parcursul derularii unui proiect, astfel incat sa nu trebuiasca sa mai pierzi anost timp si energie, dar si implicatii financiare. Deruland un proiect prin intermediul unui arhitect profesionist, institutile care emit avizele de functionare iti vor elibera garantat documentele necesare astfel incat demersurile oficiale de constructie si/sau consolidare sa poata avea loc cat mai curand cu putinta. 
  • Consultanta si expertiza in arhitectura – Chiar daca ai cunostinte in domeniul constructiilor, chiar daca nu, un arhitect in Baia Mare iti pune la dispozitie si serviciul de consultanta si expertiza prin intermediul caruia nu doar ca poti beneficia de o analiza si o diagnoza completa din faza de documentare si stabilire a planului de lucru, cat si pe parcursul procesului efectiv. Acest serviciu iti garanteaza ca vei obtine rezultatul dorit, arhitectul actionand drept indrumator oficial de proiect care poate inclusiv superviza lucrarea in teritoriu. 
arhitecti in baia mare

Care sunt tarifele percepute de un arhitect in Baia Mare?

Inainte de a apela la un birou de arhitectura in Baia Mare cu siguranta vei fi cu precadere interesat de costurile la care te asteapta. Desi costurile sunt variabile si chiar negociabile in nenumarate cazuri, un lucru este cert – pretul final reflecta implicatiile necesare, numarul serviciilor dorite si complexitatea proiectului, asa ca tariful este cat se poate de unic. 

In speta, costurile medii pot fi urmatoare:

  • Costurile aferente serviciilor de proiectare si consolidare sunt cuprinse aproximativ intre 5-8 euro/m²;
  • Costuri privind obtinerea avizelor si a certificatelor variaza intre 20-400 euro;
  • Servicii de consultanta si expertiza iti pot scoate din buzunar aproximativ 50-80 euro pe un interval de 1/3 ore.

De ce sa apelati la un arhitect in Baia Mare?

Cu siguranta ai gasit pana in acest punct cel putin cateva motive pentru care sa apelezi la un arhitect. Dar daca inca nu esti convins, iata beneficiile principale pe care acesta ti le va oferi:

  • Economisesti resurse, atat financiare, cat si temporare;
  • Te vei bucura de o constructie sigura, durabila si care corespunde criteriilor tehnice si estetice pe care le-ai afirmat inca de la bun inceput, insemnand ca nu vei fi nevoit sa investesti periodic in servicii extra de mentenanta.
  • Vei obtine cele mai bune sfaturi sau indrumari din partea unui specialist cu experienta si viziune spatiala, care te poate ajuta sa pui la punct asa cum se cuvine pana la cele mai minutioase detalii referitoare la proiectul tau.