Proiecte de case mari

Afișez 1–12 din 23 de rezultate

Ce sunt proiectele de case mari?

Setul cu proiecte de case mari detine o caracteristica aparte ce este legata de spatiul necesar pentru constructie. De regula acest tip de case au un necesar de teren peste medie pentru ca amprenta lor la sol este importanta ca suprafata.

In functie de preferinte casele mari pot fi proiectate cu un singur nivel, dar si cu etaj atunci cand suprafata la sol nu atinge nivelul necesar pentru spatiul locubil solicitat.

Daca sunteti interesati de proiecte case mari atunci trebuie a observati daca remarcati o asemanare intre urmatoarele situatii, in legatura cu viitorii locatari:

  • Familia este compusa din parinti, unul sau doi copii, precum si bunicii acestora.
  • Familia planuieste retragerea dupa pensionare intr-o zona rurala sau putin circulata, unde va gazdui pe timpul vacantelor copiii si prietenii de familie.
  • Se cauta in mod special suficient spatiu si luminoziatate pentru fiecare dormitor, iar zona comuna trebuiesa fie suficient pentru a primi mai mult de 5 persoane.

Pentru cine sunt destinate?

Daca ati luat in considerare proiecte case mari inseamna ca deja ati indentificat cel putin una dintre situatiile prezentare anterior.

Vizualizand un astfel de proiect impreuna cu arhitectul porniti de la ideea ca un spatiu de peste 150 m2 trebuie sa raspunda intereselor dumneavoastra.

Varietatea de proiecte de acest tip include oportunitati pe care cei mai multi dintre beneficiari le considera complete si suficiente in raport cu numarul de locatari ai casei. Ca atare intr-o casa mare se pot obtine spatii indestulatoare, astfel:

 • 1 living mare, bucatarie si o camera birou la parter + 3 dormitoare la etaj pentru un numar de 5 – 6 persoane.
 • 1 living mediu, bucatarie, camera tehnica + 4 dormitoare la etaj ofera spatiu pentru 6 – 7 persoane.
 • 1 living mic, bucatarie, un dormitor mic si un birou la parter + 4 dormitoare la etaj asigura locuirea pentru 7 – 8 persoane.

Cu cat numarul de persoane creste, cu atat suprafata locuibila proiectata va fi mai mare. Configurarea spatiilor interioare poate fi personalizata incat rezultatul sa satisfaca in amanunt cerintele beneficiarului.

De ce sa alegeti proiecte de case mari?

Nimic nu se compara cu placerea de a locui intr-o casa spatioasa chiar si atunci cand familia este numeroasa. Acesta este motivul pentru care aveti nevoie de proiecte de case mari.

Compartimentarea fara prea multe restrictii pe doua niveluri a zonelor locuibile, comune si pentru spatiile tehnice ori pentru depozitare, sunt la indemana.

De regula astfel de case mari vin la pachet si cu costuri mai ridicate pentru intretinere, reparatii si confort legat de incalzire si climatizare. Din acest motiv indentificam per total urmatoarele beneficii si caracteristici particulare:

 • Confort mult peste medie in privinta spatiului personal.
 • Zona comuna spatioasa pentru intalniri extinse in familie si cu prietenii.
 • Spatii interioare luminoase gratie deschiderilor mari ale ferestrelor.
 • Cost de proiect raportat la suprafata si detalii suplimentare solicitate.
 • Cheltuieli proportionale pentru caldura si climatizare.
 • Variante ulterioare pentru reconfigurarea spatiilor deschise de la parter.
 • Durabilitate si stabilitate extinse datorate amprentei mai mari la sol.