Proiecte de case medii

Afișez 1–12 din 14 rezultate

Ce sunt proiectele de case medii?

Aceasta varianta de proiectare are drept scop extinderea suprafetei utile, pastrand insa atributele de baza ale unei case de dimensiunii mici.

De regula surplusul de spatiu va fi distribuit o parte pe suprafata parterului, insa se poate adopta solutia unui etaj mansardat locuibil. Pentru a decide in prima instanta daca sunteti interesati de oferta unor proiecte de case medii, verificati daca una din urmatoatele situatii va este apropiata:

  • Aveti deja o familie care include 2 copii si fiecare au nevoie de propriul dormitor.
  • Familia isi doreste o locuinta suplimentara intr-o zona pitoreasca, linistita, pentru a petrece timp de odihna, in weekend sau in vacante.
  • Urmariti ca zona dormitoarelor sa fie separata in plan vertical de zona de living si bucatarie.

 

Pentru cine sunt destinate?

Avantajul oricaror proiecte case medii este accentul pus pe ridicarea confortului locatarilor. Prin separarea zonei comune de petrecere a timpului cu familia si a spatiului pentru dormitoare se tinteste respectarea intimitatii pentru fiecare membru al familiei.

Un proiect din acesta categorie va avea o suprafata utila totala de peste 120 m2, ce poate sa atinga cel mult 160 m2. Zona parterului este exclusiv folosita pentru modelarea spatiului legat de intrarea in casa, zona scarilor, bucatarie, living, grup sanitar si dependinte tehnice. In zona mansardata sunt de regula 2 pana la 3 dormioare, cu una sau doua bai.

Alegand variante de proiecte de case medii va puteti astepta la un anumit numar de locatari ce vor ocupa spatiul construit astfel:

  • Living si bucatarie la parter si 2 dormitoare la etajul mansardat vor oferi confort pentru 3 – 4 persoane.
  • Living si bucatarie la parter si 3 dormitoare in zona mansardata aloca spatiu confortbil pentru 5 – 6 persoane.

In functie de proiect spatiile de depozitare si numarul de bai difera, iar acest lucru va fi dictat de numarul de dormitoare.

 

De ce sa alegeti proiecte de case medii?

Principalul aspect ce decurge din proiecte case mici este legat de extinderea spatiului pentru locuit. Posibilitatea gasirii de noi solutii pentru organizare avantajoasa a fiecarei zone, inclusiv a spatiilor cu rol de depozitare si anexe, este inca un plus.

Ca atare se asteapta ca pachetul acestui tip de oferta sa contina solutii convenabile pe care viitorii locatari le vor puncta ca fiind avantajoase in legatura cu:

 • Primirea unui proiect cu cost convenabil in raport cu beneficiile.
 • Organizarea mai buna a locuirii, in general.
 • Plata unor costuri usor sustenabile pentru intretinerea casei.
 • Sumele rezonabile platite pentru utilitatile principale – climatizare si incalzire.
 • Variantele de solutii pentru eventuale reparatii sau renovari ulterioare.
 • Reamenajarea facila a spatiului disponibil.
 • Confort pe termen lung.

In cazul acestor proiecte de case medii apare inca o oportunitate legata de design. Posibilitatea de a solocita adaugarea unui mic balcon in zona ferestrei unui dormitor mansardat.