Proiecte de case moderne

Afișez 1–12 din 36 de rezultate

Ce sunt proiectele de case moderne?

In proiecte de case moderne veti regasi indicii ce sunt pregatite sa devina o casa adaptata arhitectural si practic timpurilor moderne. O familie ce urmareste acest aspect va cauta sa tina ritmul cu tendintele in toate domeniile.

Cu atat mai mult casa trebuie sa le includa, eliminand din decor detalii ce nu sunt considerate indispensabile. In functie de necesarul spatiului pentru locuit, dar si alte detalii colaterale, profesionistii creaza proiecte case moderne pe un singur nivel (doar parter) sau pe doua niveluri (partet + etaj).

Amprenta la sol a casei se va extinde atat cat permite terenul de constructie. Acest criteriu este important si poate permite adaugarea unui garaj. Daca doriti sa construiti cu aceste proiecte, verificati daca urmatoarele caracteristici generale va sunt pe plac:

  • Membrii familiei doresc o casa moderna construibila in oras, cu acces si intretinere usoare, siguranta la interior si multa lumina naturala prin ferestre mari.
  • Membrii familiei detin teren la periferia unui oras si doresc sa profite de peisaj prin intermeniul arhitecturii casei. Accent pus pe spatii interioare deschise si luminoase in mod natural.
  • Membrii familiei vor construi o casa mare, incapatoare si moderna, intr-o zona rurala. Destinatia va fi exclusiv pentru odihna si retragere dupa incetarea activitatii.

 

Pentru cine sunt destinate?

Pornind acest demers de alegere a unei locuinte din proiecte de case moderne este limpede ca urmariti un spatiu bine deliminat si care sa inspire ordine si siguranta pentru locuire.

Functionalitatea va trebui sa fie imbinata perfect cu aspectul estetic la interior si exterior. De accea, analiza in detaliu impreuna cu arhitectul este bine sa se faca in toate etapele de proiectare a caselor moderne. In privinta dimensiunilor pentru spatiul util nu exista un standard.

Aveti la indemana proiecte case moderne care ofera circa 100 m2, dar la fel de simplu se poate opta pentru o suprafata de 200 m2 in functie de numarul de persoane care vor locui, astfel:

 • Un living spatios, o camera birou si o bucatarie la parter + 4 dormitoare la etaj accesibile pentru 7 – 8 persoane.
 • Un living combinat cu bucatarie, un birou la parter + 3 dormitoare la etaj pregatite pentru 5 – 6 persoane.
 • 1 living mediu, o bucatarie, un hol de trecere spre cele 2 dormitoare disponibile pentru 3 – 4 persoane.

Analiza detaliata a cerintelor se bazeaza pe suprafata pentru constructie si numarul de locatari. Drept rezultat va fi multumierea beneficiarului pentru ca designul optimizat poate sa faciliteze toate solicitarile.

 

De ce sa alegeti proiecte de case moderne?

Intentia alegerii unui proiect de acest tip are drept fundament aspecte ce tin de estetica minimalista, utilitate, confort cu accent modern, dar si aspect arhitectural care sa se coordoneze cu linia generala a zonei in care se va construi.

Cu un singur nivel, sau cu doua, casele prezentate in proiecte de case moderne devin din prima clipa prietenoase pentru locatari gratie spatiilor deschise cu acces usor din toate colturile cladirii. Insumarea acestor calitati conduce la indentificarea unor caracteristici, asa cum urmeaza:

 • Cost de achizitie proiect adaptat cu cerinta de spatiu si compartimentare.
 • Confort prevazut din proiect a fi modern si pretabil la tehnologie smart.
 • Spatii vitrate mari care aduc multa lumina naturala.
 • Cheltuieli proportionale cu suprafata si nivelul de tehnologie adoptat.
 • Zone reconfigurabile usor, dupa necesitati.
 • Aspect la exterior care se pliaza perfect pe specificul locatiei.
 • Structura de rezistenta sigura si durabila.