arhitect bistrita

Arhitect Bistrita

Fie ca vorbim de constructii civile sau de constructii industriale, orice cladire sigura si pe deplin functionala este inainte de toate imaginea unui arhitect profesionist.

Un astfel de arhitect Bistrita este persoana ideala pentru a desfasura pas cu pas etapele de realizare ale unei constructii intr-un perimentru dat, cat si pentru a stabili nevoile aferente acesteia si ale utilizatorului. In acest mod te asiguri ca rezultatul va fi cel la care ai visat. Iata punctual cand si de ce sa apelezi la un birou arhitectura in Bistrita, cat si costurile la care sa te astepti. 

Cand avem nevoie de un arhitect in Bistrita?

Arhitectul iti poate veni in ajutor in nenumarate cazuri si in mod cert trebuie sa apelezi la acesta daca-ti doresti o cladire care sa te reflecte intru totul.

Un arhitect Bistrita te poate ajuta cu toate demersurile birocratice (schita cadastrala, avize, analiza de teren sau amplasament), pana la cele de amenajare afectiva a constructiei vizate.

De asemenea, un birou de arhitectura in Bistrita iti poate oferi recomandari pretioase si personalizate cu privire la cele mai bune materiale, dar si cu privire la implicatiile financiare. De exemplu, daca doresti sa-ti construiesti o casa, vei dori sa te asiguri ca terenul iti permite ulterior sa-ti utilizezi casa cu toate cele necesare, ca nu vei locui intr-o zona supusa dezastrelor naturale si ca zona nu este mult prea poluata pentru a permite o viata armonioasa.

In caz contrar, procesul de obtinere al avizelor de constructie ar putea fi mult mai anost existand inclusiv sansele ca dosarul tau sa fie respins. Acest lucru nu se intampla atunci cand apelezi la un arhitect Bistrita profesionist care analizeaza in detaliu toate aspectele privind construirea sau refacerea unei constructii.  

birou arhitectura bistrita

Care este rolul unui arhitect?

Rolul unui arhitect Bistrita este foarte complex, acesta fiind persoana de incredere care se va implica activ atat prin cunostintele sale in ceea ce priveste obtinerea unor documente obligatorii, cat si fizic, prin supravegherea si intervenirea pe parcursul desfasurarii unui proiect atunci cand este cazul. 

Arhitectul este specialistul care iti poate determina eficienta unui spatiu, iti poate recomanda cele mai bune materiale si cele mai bune etape, dar si modul de implementare al acestora astfel incat rezultatul sa fie cel asteptat. 

Care sunt principalele servicii oferite de un birou de arhitectura in Bistrita?

Stii deja ca arhitectul nu este persoana care te ajuta sa construiesti o simpla schita pentru constructia unei hale, a unei cladiri sau a unei case, ci o persoana mult mai experiementata care participa incontinuu la stagii de dezvoltare personala si profesionala astfel incat sa poata raspunde prompt tuturor cererilor de pe piata.

Pentru a se adapta la nevoi si la tendinte, un arhitect Bistrita ofera servicii complexe si personalizate fiecarui proiect de constructii in parte si nu numai. Asadar, printre serviciile pe care ti le ofera un birou de arhitectura in Bistrita se numara si urmatoarele: 

  • Proiectare si reproiectare – Ai nevoie sa proiectezi un ansamblu rezidential, o casa sau o constructie cu destinatie comerciala? Arhitectul profesionist iti ofera in prim plan posibilitatea de a apela la servicii de proiectare si reproiectare, care se situeaza in topul celor mai frecvente solicitari pe care le primeste un arhitect. Aceste servicii se destineaza atat cladirilor ce trebuie realizate de la zero si care pot fi o adevarata provocare, cat si unitatilor deja existente, dar care necesita restaurari, imbunatatiri etc. 
  • Autorizare si avizare – In acelasi timp, poti apela specialistul din zona ta chiar si pentru a scapa de grija documentatiei, de procedeul anevoios de obtinere a avizelor de functionare in cazul societatilor industriale sau comerciale, a certificatelor de urmanism, a avizelor de realizare a unor lucrari sau cele care vor atesta constructia/restaurarea efectiva etc. Vei castiga mai mult timp decat te-ai fi asteptat apeland la un specialist, in loc sa parcurgi toate aceste demersuri esentiale de unul singur. 
  • Consultanta si expertiza in arhitectura – Si nu in cele din urma, arhitectul iti poate fi de folos si atunci cand vrei sa te asiguri ca nu vor exista factori ce pot interveni in mod necorespunzator asupra procesului de constructie. Vorbim aici de deschiderea si cunoasterea unui arhitect profesionist care-ti poate veni in ajutor cu informatii pretioase privind utilitatea unui teren, disponibilitatea acestuia in raport cu nevoile personale si destinatia proiectului, de elaborarea unor proiecte extra de modelare si vizualizare in sistem 3D, care-ti ofera o perspectiva mult mai buna asupra modului de implementare a proiectului. 

Poti apela la un arhitect pentru a solicita unul dintre serviciile mentionate anterior sau pentru toate. Alegerea iti apartine intru totul, in functie de bugetul pe care-l ai la dispozitie si costurile solicitate de catre expert. In medie o persoana cheltuieste intre 5-400 euro pentru serviciile unui arhitect.

pret arhitect in bistrita

Care sunt tarifele percepute de un arhitect in Bistrita?

In mod evident, un birou de arhitectura mai popular sau mai renumit pentru calitatea serviciilor oferite, va solicita costuri mai ridicate, asa cum se va intampla si pentru proiectele care sunt de durata si de dimensiuni generoase.

Bineinteles, rezultatele vor fi si pe masura. Astfel, pentru serviciile arhitectului poti plati urmatoarele tarife medii:

  • 5-8 euro pentru proiectarea constructiilor standard si media aproximativa de 12.5 euro pentru cele personalizate;
  • Aproximativ 15-20 euro pentru obtinerea avizelor de securitate si pana la 300-400 euro pentru obtinerea autorizatiei de constructie si/sau a certificatului de urbanism in care pot fi incluse atat costurile pentru obtinerea documentatiei si realizarea dosarului, cat si comisionul biroului de arhitectura;
  • Pana la 60 euro pentru servicii de consultanta oferite intr-un interval limitat de timp (1-3 ore).

De ce sa apelati la un arhitect

Rezultatul pe care-l puteti obtine prin intermediu unui profesionist in domeniu  te va incanta pe deplin. Iar principalele avantaje ale solicitarii serviciilor unui arhitect sunt:

  • Transparenta in derularea procesului de amenajare si/sau restaurare;
  • Costuri corect raportate la volumul de lucru si la cerinte;
  • Rezultat personalizat obtinut in timp util.