Arhitect Galati

Arhitect Galati

Daca-ti construiesti pentru prima data un imobil de la zero, vei avea nevoie fara indoiala de un arhitect care sa te ajute sa pui bazele unui proiect cum se cuvine. La PLANEX vei gasi fara nicio indoiala un arhitect in Galati exact pe placul tau. 

Insa, pentru a putea alege cel mai bun arhitect, dar si pentru a avea convingerea ca ai luat decizia cea mai buna, iti prezentam situatiile in care este necesar sa apelezi la un arhitect, rolul acestuia, cat si alte informatii importante precum costurile si avantajele oferite de un arhitect profesionist. 

Cand ai nevoie de un arhitect?

Atunci cand iti doresti sa construiesti sau sa restaurezi un imobil, un arhitect Galati este persoana de care ai nevoie pentru a-ti creea proiectul casei, expertiza referitoare la un teren, pana la finalizarea constructiei efective.

Constructia, restaurarea si extinderea unui imobil impune numerosi pasi de lucru, traansformandu-se adesea intr-un proces anevoios. Nu si cand ai la dispozitie un arhitect care poate pune cap la cap toate informatiile, toate documentele si toate materialele de constructie necesare, astfel incat rezultatul final sa fie conform cu prevederile prevazute de lege, adica un imobil sigur pentru viitorii proprietari, dar si durabil. 

Care este rolul unui arhitect?

Dincolo de schita adusa in discutie anterior, arhitectul de poate ajuta sa:

 • Stabilesti care este terenul care ti se potriveste cel mai bine in functie de viitoarea destinatie a acestuia, de particularitati si de buget;
 • Intocmeste schita cadastrala;
 • Contribuie la obtinerea avizelor necesare;
 • Determina in mod direct aspectul final al unei cladiri, durabilitatea ei, confortul etc.
 • Contribuie la imbunatatirea unui amplasament deja existent prin stabilirea lucrarilor necesare de fezabilitate.
birou de Arhitectura Galati

Principalele servicii oferite de un birou de arhitectura in Galati

Atunci cand esti in cautarea unui birou de arhitectura in Galati trebuie sa stii care sunt principalele servicii pe care ti le ofera acesta, fiind benefic nu doar pentru a-ti imbogati cultura proprie, ci si pentru a putea detalia cat mai precis si a pune la dispozitie arhitectului toate documentele necesare in vederea analizarii necesarului tau, dar si pentru a putea stabili cu exactitate care sunt demersurile si costurile aferente. 

Serviciile unui arhitect sunt taxate in mod diferit, atat in functie de expertiza si de calitatea respectivului arhitect in Galati, cat si de necesitatile tale si de dimensiunea proiectului. In medie, preturile pot porni de la aproximativ 5 euro pentru proiectare si chiar si peste 50 euro pentru obtinere de avize. 

Astfel, arhitectul iti poate oferi urmatoarele servicii:

 • Proiectare si reproiectare – Fie ca doresti sa achizitionezi si/sau sa construiesti o constructie de la zero, fie ca-ti doresti sa transformi deja o constructie existenta intr-una moderna, poti beneficia de toate serviciile necesare pentru a-ti vedea visul implinit cu ajutorul unui arhitect in Galati. 
 • Autorizare si avizare – Nicio constructie nu-ti va oferi siguranta si nu va poate exista in lipsa unor avize si autorizatii de functionare, ce impun timp si drumuri anevoioase. Pentru a castiga mai mult timp, dar si pentru a fi in regula din punct de vedere legal, poti apela la un arhitect Galati care sa se ocupe de realizarea dosarului cu toate documentele necesare si, in speta, cu obtinerea avizelor si a autorizatiilor. 
 • Consultanta si expertiza de specialitate – Nimeni nu s-a nascut invatat! Iar alegerea unui teren sau a materialelor de lucru, a cantitatilor necesare etc. poate fi o adevarata provocare pentru o persoana oarecare. Insa, un arhitect in Galati profesionist iti poate oferi toata indrumarea de care ai nevoie astfel incat sa-ti indeplinesti scopul.  

Cat costa serviciile unui arhitect?

Profesionalismul unui arhitect nu se exprima in bani, dar cheltuielile raman intotdeauna un aspect important atunci cand apelam la serviciile unei persoane terte sau la un birou de arhitectura Galati, mai ales atunci cand vorbim de o varietate atat de mare de servicii pe care le-ar putea impune o lucrare complexa unde, poate fi necesar sa apelezi la toate serviciile mentionate anterior. 

Cu siguranta nu-ti doresti o schita care are in vedere si viziunea pe termen lung sau “comportamentul” cladirii, durabilitatea acesteia, dar in mod ferm nu vrei sa trebuiasca sa invesesti ulterior si in cel mai scurt timp in mentenanta cladirii sau a terenului, reparatii, ample restaurari etc.

Cu cat arhitectul ales este mai profesionist, cu atat sunt mai mari sansele ca sa beneficiezi de servicii pe masura. Bineinteles, asta poate indica cresterea costurilor, insa un arhitect de top isi va raporta corect implicatiile referitor la calitate, implicare si pret.

Astfel, serviciile unui arhitect Galati la nivel de proiectare sunt situate intre 5-25 euro/m², in timp ce serviciile de consultata pot porni de la 80 euro/ora, iar costurile pentru obtinerea avizelor si a autorizatiilor pot incepe de la 50 euro.

Costurile sunt flexibile si variaza in functie de oferta arhitectului, de suprafata de lucru, implicatii temporare si materiale etc. Asadar, pentru a afla costul exact pe care trebuie sa-l atribui unui arhitect din Galati este necesar sa iei legatura personal cu acesta si sa stabiliti preturile in baza documentatiei detinute si a cerintelor personale. 

planuri arhitecti galati

De ce sa apelezi la un arhitect cu experienta?

Un amplasament de succes, confortabil si durabil este oglinda unui arhitect de calitate. Asadar, pe langa toate informatiile mentionate pana in acest punct, iata si 3 motive importante pentru a apela la un arhitect Galati:

 • Pentru o constructie de calitate, realizata din materialele cele mai potrivite, intr-un timp corect estimat.
 • Pentru a economisi financiar din prisma unor materiale de lucru de calitate si a unor procese de lucru, dar si pentru a te asigura ca obtii fara ezitare toate avizele si autorizatiile necesare unei constructii corespunzatoare din punct de vedere legal.
 • Pentru a gasi cele mai bune metode si solutii de analiza privind un proiect tehnic in desfasurare, cat si indrumarea necesara inainte de achizitia efectiva a unui teren si constructia propriu-zisa. 

In concluzie, prezenta birourilor de arhitectura pe piata si atentia sporita in alegerea unui arhitect in Galati asigura un echilibru permanent intre nevoile solicitantilor si executia unor amenajari dupa cele mai inalte standarde.