arhitect sibiu

Arhitect Sibiu

Beneficiile detinerii unei constructii pot deveni semnificative atat timp cat demararea proiectului este facuta de catre un arhitect Sibiu. Se presupune justificat ca doriti sa respectati legalitatea inceperii lucrarilor de constructie, prin urmare primul pas este de a primi avizele si autorizatia necesare.

Aceste documente sunt usor de obtinut odata cu finalizarea lucrarii pe care un arhitect in Sibiu o va realiza. Dosarul ce va contine proiectul in sine si restul de documente prevazute de lege pentru avizare va ofera un suport real pentru lucrari de tip:

 • Locuinte individuale rezidentiale, spatii comerciale, cladiri pentru birouri, incinte si depozite pentru comert, industrie sau productie de bunuri.
 • Modificari ale suprafetei prin adaugarea unui etaj sau mansarda, ori completare la calcan la o cladire existenta.
 • Proiecte de refacere prin restaurare pentru cladiri indentificate in patrimoniul local drept istorice.

Cand avem nevoie de un arhitect?

Solutiile profesionale pe care le ofera un arhitect in Sibiu sunt suficiente pentru oricare dintre cerintele dumneavoastra in legatura cu posibilitatile prezentate. Este necesar insa sa verificati anterior demararii unei colaborari cateva informatii in legatura cu activitatea arhitectului.

Masura stabileste cea mai sigura forma de incredere in acest parteneriat atunci cand veti lansa comanda pentru proiect.

Rezultatul va este favorabil pentru ca finalizarea in timp util a dosarului scurteaza timpul pana la care puteti demara lucrarile. Arhitectul cautat trebuie sa aiba activitatea recunoscuta intr-una dintre urmatoarele situatii:

 • In registrul public oferit de O.A.R. (Ordinul Arhitectilor din Romania).
 • Intr-un birou de arhitectura in Sibiu.
birou de arhitectura in sibiu

Care este rolul unui arhitect Sibiu?

Calificarea si experienta dobandita de arhitect sunt criteriile esentiale cu care acesta va pune in lucru proiectul de amenajare volumetrica si pentru detalii. In plus se vor adauga si lucarile inginerilor de structura si  a celor ce realizeaza instalatiile incat functionalitatea cladirii sa fie perfecta.

Totul porneste de la dimensiunea terenului disponibil si incadrarea constructiei in schite, la cota, asa cum solicita clientul. Arhitectul concepe si pune la dispozitia beneficiarului imagini detaliu (imprimate sau randari 3D), dar si liste cu materialele si cantitatile utilizabile.

La primirea acceptului din partea clientului, dosarul este pregatit de catre acest arhitect Sibiu si predat pentru aprobari. In filele lui se vor regasi:

 • Planul constructiei cu schite ce prezinta dimensiunea cladirii si a compartimentarilor, din ce este construita si cum se va pune in practica constructia.
 • Opis cu materialele necesare, tipul acestora si paleta de culori care se va folosi la fiecare sectiune a constructiei.
 • Arhitectul, in urma implicarii sale active, verifica si include in dosar rezultatul lucrarilor din proiectul de structura si pentru instalatii cu care va fi dotata cladirea (apa, canalizare, gaz, electricitate, incalzire, instalatii sanitare).

Ca atare se poate afirma ca implicarea unui arhitectului in Sibiu este complexa pe parcursul intregului proiect. El raspunde personalizat pentru fiecare cerinta in parte, dar si in fata institutiilor ce verifica si elibereaza aprobari.

Este singura cale de urmat atat timp cat oricine doreste in primul rand siguranta imbinata cu calitate si confort in viitoarea cladire. In plus, o lucrare profesionala genereaza economie de timp si bani legat pentru orice cladire construita.

arhitect proiectare case sibiu

Servicii oferite de un birou de arhitectura in Sibiu

Arhitectul, inginerii structuristi si cei specializati in instalatii compun echipa de lucru a unui birou de arhitectura in Sibiu. Fiecare specializare va prelua partea sa de lucrare in cadrul proiectului pe care l-ati comandat.

Se iau decizii, se gasesc solutii avantajoase si economice, se lucreaza nemijlocit cu clientul pentru a-si da acordul pe parcursul inaintarii proiectului.

Va supunem atentiei cele mai importante servicii pe care va puteti baza atunci cand veti trece pragul biroului de arhitectura din Sibiu:

Proiectare si reproiectare

Este lucrarea de specialitate oferita de un arhitect Sibiu si poate fi directionata spre diferite cerinte, avand in final o solutie real profesionala pentru:

 • Proiecte dedicate proprietarilor rezidentiali: casa familiala sau pentru vacanta, casa multifamiliala duplex, vila in stil clasic sau modern, casa cu rol de pensiune, cladiri pentru apartamente. Adaptarea constructiei se face coreland locatia si functionalitatea, astfel ca structura va fi din materiale diferite (beton armat, cadre din beton si zidarie, lemn, aluminiu si sticla).
 • Proiecte dedicate proprietarilor comerciali sau din industrie: cladire firma / birouri, incinte magazine, spatii pentru servicii, sala spectacol, cladire restaurant si terasa, depozit si hala productie, cladire showroom, cladire hotel, centru polivalent, etc.
 • Reproiectarea unei constructii in scop de redefinire a utilizarii ulterioare. Se pot lua in considerare necesitati de consolidare, extindere de suprafata utila si chiar nevoi de restaurare conform legii.

Autorizare si Avizare in Sibiu si imprejurimi

Finalitatea unui proiect conceput de un arhitect in Sibiu este legata de posibilitatea punerii sale in lucru. Legea prevede obtinerea unui set de avize si autorizari, inainte de startarea constructiei, pentru fiecare parte a proiectului.

Biroul nostru din Sibiu parcurge pasii necesari si faciliteaza legal primirea acestor documente pentru constructii in Sibiu si imprejurimile orasului, astfel:

 • Asamblam dosarul pentru a fi inaintat catre autoritati competente. Dosarul contine setul cu documentatii tehnice elaborate de arhitect si inginerii pentru structura si instalatii, precum si devize cu materiale ce vor fi folosite la constructie.
 • Interactiunea directa a biroului de arhitectura cu serviciile teritoriale abilitate in avizare si autorizare in constructii. Procedura scurteaza timpul de asteptare pentru inceperea efectiva a ridicarii cladirii.
 • Demararea de proiecte de expertizare tehnica in cazul solicitarilor de modificare a volumului cladirii prin adaugare de etaj/mansarda, sau completare cu o sectiune la nivel de calcan.

Consultanta si expertiza in arhitectura

Parerea expertilor in domeniu este de luat in considerare cand interactionati cu domeniul imobiliar sau comercial. Arhitectura profesionala faciliteaza ulterior acces, locuire sau utilizare comerciala de foarte buna calitate, cu costuri decente si pe termen lung, astfel:

 • Aportul echipei prin consultanta de specialitate inca din stadiul alegerii terenului si a zonei din teren pentru ridicarea unei cladiri. In timpul lucrarilor de construire se vor face verificari repetate pentru pastrarea in deteliu a prevederilor din proiect.
 • Aportul echipei pentru clarificarea stadiului proiectului prin prezentarea computerizata in imagini si randari 3D a detaliilor si a planurilor generale.
 • Aportul echipei cu privire la alegerea unei arhitecturi potrivite pentru cladirile ce se doresc a deveni spatii de inchiriat, rezindentiale sau comerciale.
planuri arhitectura cladiri

Care sunt tarifele percepute?

Performanta profesionala merita sa fie rasplatita cum se cuvine. In acest birou de arhitectura in Sibiu va garantam ca efortul, pasiunea si implicarea noastra sunt directionate spre proiectul pe care ni-l incredintati.

Ca urmare, va propunem in continuare sa verificati tarifile pe care le solicitam, alaturi de o detaliere a ceea ce contin fiecare:

 • Costul proiectului de arhitectura: cate 5 EUR pentru fiecare m2 de suprafata desfasurata. In proiect sunt cuprinse: plan cladire, plan de situatie, plan separat pentru toate nivelurile cladirii si acoperis, set de imagini 3D, plan pentru toate fatadele, plan in sectiune (pana la 2 planuri) si plan in detaliu (pana la 4 planuri).
 • Costul proiectului pentru structura: cate 5 EUR pentru fiecare m2 de suprafata desfasurata. In proiect se regasesc: planurile detaliate ale fundatiei, stalpilor, grinzilor, centurilor planseelor si opis cu materiale necesare (beton, armatura, cofraje), sau alt tip de materiale de fundare/structura (lemn, otel).
 • Costul proiectului pentru instalatii si utilitati: cate 1 EUR pentru fiecare m2 de suprafata desfasurata. In proiect sunt incluse: schite detaliate pentru instalatii si utilitati (electrice, sanitare, termice, gaz, apa, canalizare). Este inserat si un plan care releva traseul urmat de instalatii si utilitati la nivel de fundatie si cladire.
 • Costul reprezentarii la obtinerea avizelor: cate 200 de lei pentru fiecare aviz necesar la proiectele concepute la acest birou de arhitectura in Sibiu. Cate 250 de lei pentru fiecare aviz necesar unor proiecte executate de alt birou de ahitectura sau arhitect independent.

De ce sa apelati la un arhitect?

Relevanta implicarii unui arhitect se va reflecta in multe aspecte legate de folosirea pe termen lung a unei cladiri. Va prezentam o serie de argumente care aduc si mai multa clarificare in tot ceea ce inseamna colaborarea cu un arhitect Sibiu:

 • Primiti confort prin performanta energetica a cladirii ce este adaptata cu specificul locatiei.
 • Primiti garantia unei rezistente de structura apta sa faca fata timpului si miscarilor seismice.
 • Primiti siguranta locuirii deoarece toate instalatiile din dotare au primit aviz de specialitate.