arhitect timisoara

Arhitect Timisoara

Demararea unei constructii poate fi un proces anevoios, de la alegerea corespunzatoare a unui teren atunci cand vorbim de constructia unei cladiri de la zero, pana la refacerea unui imobil.

Complicatiile si timpul derularii procesului poate fi redus apeland la un birou de arhitectura in Timisoara care are toate cunostintele si resursele necesare astfel incat constructia obtinuta ulterior sa corespunda normelor din punct de vedere legal, dar sa fie si un mediu pe deplin functional si sigur pentru utilizatori. Iata serviciile pe care ti le pune la dispozitie un arhitect Timisoara.  

Cand avem nevoie de un arhitect in Timisoara?

In cadrul unui birou de arhitectura in Timisoara vei gasi intotdeauna cei mai buni experti avizati in stabilirea documentatiei necesare, in redactarea unui proiect, dar si la stabilirea efectiva a procesului de demarare/renovare al unei constructii. 

Practic, pe durata unei colaborari, arhitectul porneste de la nevoile si dorintele tale personale in vederea realizarii unui proiect care sa corespunda atat din punct de vedere al sigurantei, cat si al functionalitatii, fara a omite aspectul final al constructiei, materialele de calitate necesare, precum si o serie de informatii specifice care pot eficientiza proiectul aferent atat temporar, cat si financiar. 

Astfel, rezultatul obtinut va fi unul deosebit si te vei putea bucura din plin de potentialul investitiei facute, o investitie care-si va merita din plin fiecare ban. 

birou arhitectura timisoara

Care este rolul unui arhitect?

Rolul unui arhitect este sa-si puna amprenta efectiva asupra oricarui spatiu printr-o organizare complexa si amanuntita in urma careia sa reiasa o constructie care sa corespunda standardelor solicitate de fiecare partener in parte. In acelasi timp, un arhitect Timisoara va respecta numeroase coduri etice pe care le va pune in aplicare inca din primele faze ale proiectului de constructie, cat si numerosi pasi ce vor duce la finalizarea constructiei dorite intr-un timp cat mai scurt. 

Astfel, arhitectul nu se ocupa doar de realizarea schitei cadastrale si de predarea proiectului final catre solicitanti, ci si de obtinerea documentatiei necesare pentru demararea procesului efectiv, de analiza teritoriala si spatiala a proiectului in toate fazele sale, proiect in care intervine cu indicatii, precizari, modificari si completari atunci cand este cazul. 

preturi arhitect timisoara

Care sunt principalele servicii oferite de un birou de arhitectura?

Un birou de arhitectura in Timisoara nu-ti pune la dispozitie doar serviciul clasic prin intermediul caruia pui bazele unei viitoare amenajari cu ajutorul unui proiect trasat pe o hartie sau cum se realizeaza mai nou, prin intermediul unor softuri specializate.

Un arhitect profesionist are numeroase atributii la care poti apela pentru a simplifica intru totul demersul unui proiect si timpul de realizare, dar si costurile aferente. Vasta cunoastere si experienta pe care o detine arhitectul autorizat ii permite sa-ti vina in ajutor cu urmatoarele servicii mai putin cunoscute de catre oamenii simpli:

  • Proiectare si reproiectare – Principalele servicii de interes sunt fara indoiala cele de proiectare si reproiectare, cu ajutorul carora arhitectul da viata propriu-zis unui imobil dupa cum s-a stabilit in prealabil. Astfel, arhitectul se va implica in permanenta pe tot procesul de creatie a unei cladiri sau a unei case pornind de la un teren, transformand proiectul intr-o adevarata capodopera din punct de vedere estetic si calitativ. Acelasi lucru este valabil si in cazul proiectelor ce prevad consolidarea unui imobil sau restaurarea, unde este necesar sa fie luate in calcul numeroase aspecte tehnice. 
  • Autorizare si avizare – Din portofoliul unui profesionist n-o sa lipseasca niciodata serviciile de obtinere a autorizatiilor, a certificatelor si avizelor necesare, fara de care nu ar putea lua nastere niciun proiect, indiferent ca vorbim de proiectare sau de reproiectare. Aceste servicii te scutesc de o multime de drumuri si de timp pierdut, pentru ca demersurile necesare realizarii unui proiect se bazeaza pe o serie de aspecte punctuale care stabilesc in mod direct obtinerea acestor documentatii. De altfel, se stie ca obtinerea documentatiei se poate intinde pe perioade indelungate de timp atunci cand ai de-a face cu experti mai putin pregatiti sau cu persoane care se implica intr-un proces de amenajare pentru prima data. 
  • Consultanta si expertiza in arhitectura – Arhitectul poate fi si cel mai bun “prieten” al tau cand vine vorba de amenajari, pentru ca  iti poate oferi si serviciile de consultanta si expertiza in cadrul carora arhitectul isi ia angajamentul de a supraveghea proiectul inca din faza de alegere a terenului, pana la finalizarea efectiva a acestuia. Cunostintele vaste ii permit arhitectului sa-ti sugereze cele mai avantajoase tipuri de constructii, materiale, pasi de lucru etc. si sa intervina atunci cand considera ca normele nu au fost respectate de catre ceilalti constructori care participa la implementarea proiectului.

Pretul pe care il solicita un arhitect pentru serviciul solicitat nu este niciodata unul fix, astfel ca nu exista o valoare exacta pentru fiecare solicitare in parte. Insa, preturile pot fi deseori negociate si poti beneficia de servicii mai ample, la preturi mult mai bune. Media costurilor pe care o vei cheltui se situeaza intre 5 si 8 euro pentru fiecare metru patrat de constructie proiectata, dar poate depasi suma de 300 euro daca vorbim de costurile aferente avizelor si certificatelor. 

Care sunt tarifele percepute de un arhitect in Timisoara?

Costurile aferente necesare demararii unor proiecte sau a utilizarii unor servicii oferite de catre un birou de arhitectura sunt personalizate fiecarui solicitant in parte. Astfel, fiecare birou si arhitect profesionist detine o lista diferentiala de preturi ce sufera modificari in functie de necesarul fiecarui proiect. Insa, ca sa-ti faci o idee si asupra acestui aspect, iti putem dezvalui o serie de costuri medii solicitate in prezent:

  • Costuri proiectare: 5-8 euro/m²
  • Costuri avizare si certificare: 20-400 euro;
  • Costuri servicii de consultanta si expertiza: 50-80 euro.

De ce sa apelati la un arhitect?

Exista numeroase motive pentru care sa-ti intaresti credinta de a apela la un arhitect. Printre acestea se numara si:

  • obtinerea unei lucrari de calitate, personalizate, exact pe placul tau;
  • economii financiare si de timp;
  • suport tehnic pe intreaga durata a proiectului, ce asigura durabilitatea si eficienta acestuia pe termen lung.