proiect casa forma L

De ce sa alegi un proiect de casa in forma de L?

De-a lungul timpului au aparut tot felul de interpretari si posibilitati de realizare a caselor. Iar un proiect de casa in forma de L nu face deloc abatere de la aceasta regula, fiind o casa ce se remarca, iese in evidenta tocmai prin felul in care este construita. 

Tocmai de aceea, pentru cei ce sunt tentati sa isi construiasca o astfel de locuinta, pe parcursul acestui articol urmeaza sa va prezentam toate detaliile necesare, precum costul proiectului, costul constructiei si nu in ultimul rand, mai multe detalii tehnice despre un astfel de proiect.

De ce sa alegi un proiect casa in forma de L?

Asa cum mentionam inca de la inceputul acestui articol, o casa in forma de L va atrage multe priviri, iesind putin din tipare, oferind privitorului acea senzatie de neobisnuit, insa placut in acelasi timp. Tocmai acesta ar putea sa fie unul din motivele principale pentru care sa alegeti un proiect de casa in forma de L, insa, totul poate depinde si de spatiul ce il aveti la dispozitie pentru pozitionarea casei.

Desigur, o astfel de casa este atragatoare, insa necesita si ceva mai mult spatiu pentru a putea fi amplasata. Insa, haideti sa vedem cam ce costuri ar impune un astfel de proiect.

Cat costa un proiect de casa in forma de L?

In primul rand, fiind un proiect oarecum complicat, se recomanda sa apelati la un arhitect care sa proiecteze o astfel de casa in mod profesionist, pentru a nu exista neplaceri. Pentru inceput, trebuie sa retineti ca preturile pot varia.

Preturile pot incepe de la 1800 de euro pentru un astfel de proiect si pot ajunge pana la 3200 de euro, depinzand de mai multe lucruri. In primul rand, trebuie sa retineti ca va puteti personaliza proiectul asa cum doriti, iar arhitectul angajat trebuie sa tina cont de ceea ce doriti si sa poata gasi o modalitate pentru a implementa ceea ce va doriti, in proiectul dumneavoastra.

casa forma L

Detalii proiect casa in forma de L

Dar, pentru a va putea forma o parere depsre un astfel de proiect, urmeaza sa va prezentam mai jos cateva detalii tehnice despre o casa in forma de L, o casa fara mansarda sau subsol, insa cu garaj. Totodata, asa cum am spus si la inceputul articolului, un astfel de proiect necesita o suprafata ceva mai mare de teren. In cazul acestei locuinte avem o suprafata construita de 222 de metri patrati, in timp ce suprafata locuibila este de 167 de metri patrati. Totodata, unghiul acopersiului este de 25 de grade.

In primul rand, avem niste dimensiuni destul de generoase, chiar daca proiectul presupune doar doua dormitoare, unul cu o dimensiune de 10.3 metri patrati, iar celalalt ceva mai mare, de 14.2 metri patrati. Avem de-a face cu un living mai mult decat generos, ce masoara 33.3 metri patrati, la fel ca si garajul destinat autoturismului sau depozitarii oricaror alte scule, materiale, tinand cont si de dimensiunile sale generoase.

Totodata, bucataria masoara 12 metri patrati, iar in ajutor vine si camara de 10.5 metri patrati unde mai puteti depozita diverse. Holul masoara 13.6 metri patrati. In proiect sunt incluse doua bai, una ceva mai mare, cu o dimensiune de 5.1 metri patrati, iar cea de-a doua de 3.8 metri patrati. Din punct de vedere al dressing-ului, au fost alocati 3.1 metri patrati.

Asadar, avem de-a face cu o locuinta destul de spatioasa, cu spatii generoase, in special pentru cele doua dormitoare, living, garaj si bucatarie.  Cu siguranta ca o astfel de locuinta va atrage multe priviri, iar dumneavoastra va veti simti confortabil intr-o astfel de locuinta.

plan parter casa forma L

Care este costul de construire a unei case in forma de L?

Cu siguranta ca odata ce am mentionat aceste detalii despre proiect si ati observat ce spatiu mare este pus la dispozitie, sunteti interesati de o astfel de locuinta. Insa, nu am vorbit despre pretul de construire al unei astfel de locuinte.

Din start trebuie sa mentionam un lucru: costul variaza in functie de cum doriti sa va fie predata locuinta. Daca doriti o locuinta construita “la rosu”, unde dumneavoastra veti fi responsabilul de mobilarea si utilarea casei, trebuie sa stiti ca pretul porneste de la 250 de euro pentru un metru patrat.

Insa, daca optati pentru o locuinta construita si predata “la cheie”, cu toate utilitatile si mobilata, va trebuie sa alocati un buget de circa 450-500 de euro pe metru patrat. Evident, totul depinde de placerile si disponibilitatile financiare pe care le aveti.

Intrebari frecvente

Iar ultima rubrica ce duce la incheierea acestui articol in care v-am prezentat detalii despre o casa in forma de L, detalii precum costul de proiectare, costul de constructie sau detalii tehnice despre suprafata ce o aveti la dispozitie, este timpul sa trecem la intrebarile pe care fiecare dintre dumneavoastra si le-ar pune odata ce a trecut prin acest articol, aceasta prezentare.

  1. Cu ce e mai buna o casa in forma de L decat una oarecare?

Probabil ca multi dintre voi va intrebati de ce sa optati pentru o casa in forma de L, in detrimentul uneia oarecare. Ei bine, casele in forma de L au aparut de o buna bucata de timp si au reusit sa capteze, cu siguranta, multe priviri, existand destule astfel de proiecte si la noi in tara.

O casa in forma de L va atrage mult mai repede privirile decat o casa oarecare, decat o casa simpla.

  1. Ce suprafata am nevoie pentru un astfel de proiect?

Pentru a va putea construi o casa in forma de L, suprafata construibila trebuie sa nu fie prea mica. In proiectul mai sus prezentat, avem o suprafata construita de 200 de metri patrati. Deci, in jur de 200 de metri patrati ar putea fi suficienti pentru a putea amplasa o astfel de locuinta.

  1. Constructie la rosu sau la cheie?

Si aici, putem spune ca totul depinde de bunul plac si disponibilitatile financiare ale dumneavoastra. Insa, exista nenumarate firme ce se pot ocupa cu mobilarea viitoarei dumneavoastra locuinte, exact dupa cum va doriti.