plan urbanistic zonal (PUZ)

Plan Urbanistic Zonal (PUZ)

Achizitionarea unei parcele de teren reprezinta o realizare importanta pentru orice persoana si este primul pas catre constructia unei case. 

Cu toate acestea, ar trebui sa cunoasteti faptul ca titlul de proprietate asupra unei parcele nu permite implicit si constructia unei cladiri pe aceasta, iar pentru a putea construi, este necesar sa obtineti anumite autorizatii si aprobari.

Din fericire, vom discuta in articolul acesta despre unul dintre cei mai importanti pasi in acest proces, si anume despre ce contine si cum ne influenteaza Planul Urbanistic Zonal.

Vezi mai multe „Plan Urbanistic Zonal (PUZ)”
Plan Urbanistic de Detaliu (PUD)

Plan Urbanistic de Detaliu (PUD): Ce este? Documentatie, Rol.

Daca ati achizitionat de curand o parcela de teren si planuiti sa construiti o casa, ar trebui sa deveniti familiari cu cativa termeni specifici care va vor ajuta pe parcursul proiectului dumneavoastra.

Terminologia din domeniul constructiilor poate fi intimidanta pentru orice persoana la inceput, insa va asiguram ca lucrurile sunt mai usoare in realitate decat par la prima vedere. Mai mult decat atat, alegand echipa potrivita de proiectanti, suntem siguri ca nu veti intampina dificultati de niciun fel.

Vom incerca in acest articol sa discutam despre ce insemna si ce presupune un Plan Urbanistic de Detaliu (PUD).

Vezi mai multe „Plan Urbanistic de Detaliu (PUD): Ce este? Documentatie, Rol.”
Proiect Tehnic de Executie (PT)

Proiect Tehnic de Executie (PT)

Documentatia necesara pentru ridicarea unei case poate fi extrem de complexa, iar redactarea acesteia reprezinta poate cea mai complicata etapa in procesul de constructie. 

Chiar si cea mai mica eroare de redactare poate invalida intregul proiect si poate extinde termenul de executie.

Multimea de denumiri si abrevieri poate ingreuna procesul de obtinere a autorizatiilor, chiar si pentru persoanele cu mai multa experienta in acest domeniu, si cu atat mai mult pentru cele care se afla la inceput de drum in acest domeniu. 

Din fericire, astazi vom discuta despre ce include un Proiect Tehnic de Executie (PT) si care este rolul acestuia atunci cand construim o casa.

Vezi mai multe „Proiect Tehnic de Executie (PT)”
Documentatie Tehnica pentru Organizarea Executiei (DTOE)

Documentatie Tehnica pentru Organizarea Executiei (DTOE)

Constructia unei case sau a unei cladiri poate fi complicata, chiar si pentru dezvoltatorii imobiliari cu experienta in acest domeniu complex. 

Documentatia solicitata pentru obtinerea avizelor si a autorizatiei poate fi extrem de stufoasa si complicata, iar fara cunostinte aprofundate in domeniu, poate fi chiar imposibil de realizat. 

In speranta ca vom ridica intr-o oarecare masura aura de mister din domeniul constructiilor, vom discuta in acest articol despre ce reprezinta termenul de Documentatie Tehnica pentru Organizarea Executiei (DTOE) si de ce este importanta pentru cei care vor sa construiasca o casa.

Vezi mai multe „Documentatie Tehnica pentru Organizarea Executiei (DTOE)”
Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC)

Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC)

Construirea unei case este cu siguranta o realizare in viata oricarei persoane. Cu toate acestea, ar trebui sa stiti ca procesul de obtinere a autorizatiilor poate fi destul de complicat si necesita timp si cunostinte aprofundate in domeniu. 

In aceste conditii, in lipsa unei echipe profesioniste, chiar si cea mai mica eroare de redactare sau de calcul poate intarzia demararea lucrarilor sau, mai rau, poate avea efecte devastatoare pe termen lung.

Pentru a minimaliza riscul generarii unor astfel de probleme, vom discuta astazi despre Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC) si despre rolul pe care il joaca in obtinerea autorizatiei de la primarie.

Vezi mai multe „Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Construire (DTAC)”